• RECLAMS VARIS

  IMPORTANT:

  SI TENS ALGUN PROBLEMA AMB LA BAIXADA D'ARXIUS D'ÀUDIO O VÍDEO, DE QUALSEVOL APUNT, NO DUBTIS A ESCRIURE'M A:

  *
  TUTORIAL PER BAIXAR ARXIUS
  Si teniu problemes amb la descàrrega, unió i descompressió d'arxius, us recomano prémer la imatge del HELP que teniu a sota i descarregar el tutorial que us he preparat, pas a pas per fer-ho de manera correcta.

  ==========================================

  *

 • TRADUCTOR

  traducirEste blog traducido al castellano
  traslateThis blog translated in English
  traslateDiesen Blog ins Deutsche übersetzt
  traslatece blog traduit en français

 • L’AGENDA

  Prem sobre la foto del Liceu i aniràs a la seva pàgina web
  .

  .
  Prem sobre la foto del Palau de la Música Catalana i aniràs a la seva pàgina web.
  .

  .
  Prem la foto de la sala Pau Casals de l'Auditori de Barcelona i aniràs a la seva pàgina web
  .

  =====================================
  AUDITORI AXA DE L'ILLA DIAGONAL
  =====================================

  =====================================
  CONCERTS NEU ARTS :NOVES MÚSIQUES
  =====================================

  ======================================
  OFF BARCELONA
  =======================================

  PROPERES ACTIVITATS PROGRAMADES PER
  JJ.MM DE SABADELL:

  *
  Temporada de Cambra 2013-14
  Teatre Principal
  C/. Sant Pau, 6 - Sabadell

  =======================================
  ÒPERA AL CINEMA
  =======================================

  LA TEMPORADA 2013/2014 DEL MET AL CINEMA
   *
   
  Cosi fan tutte (Mozart) .- 26 abril 2014
  Director musical: James Levine; Phillips, Leonard, de Niese, Polenzani, Pogossov, Muraro. Director de escena: Lesley Koenig.
   
  La Cenerentola (Rossini) .-  10 maig 2014
  Director musical: FabioLuisi; DiDonato, Flórez, Spagnoli, Corbelli, Pisaroni. Director de escena: Cesare Lievi.

  =======================================

  =======================================

 • EL DISC DEL MES


  *
  AQUEST MES:
  PAU CASALS INTEGRAL DE L'OBRA PER A PIANO, vol 1

  JORDI CAMELL, piano
  * Prélude (1946)
  COLUMNA MÚSICA

 • IN FERNEM LAND AL MÓN

 • FINS AQUEST MOMENT A IN FERNEM LAND

  • 2,922,984 visites
 • Licencia de Creative Commons
  Este obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento-NoComercial 3.0 España. * IBSN: Internet Blog Serial Number 00-27-04-1983 * PageRank Bitacoras.com ===============================

  =============================== Des de In Fernem Land no em puc fer responsable de totes les opinions o comentaris que deixin persones alienes al blog. Desitjaria que tothom s'expressés en completa llibertat, però també m'agradaria que en la mesura del possible, no s'utilitzés un llenguatge ofensiu o groller. In Fernem Land té la voluntat de ser un lloc plural. on puguin conviure totes les opinions possibles, sempre que siguin respectuoses i tolerants amb la resta de les idees i les persones que s'expressen. Però en qualsevol cas, em reservo el dret de restringir la publicació d'aquells comentaris que atemptin contra aquesta llibertat i tolerància que m'agradaria que imperés Si algú volgués utilitzar de manera íntegra o parcial, algun dels continguts d'aquest blog, m'agradaria que m'ho fes saber. Per contactar-me:

  * * Joaquim

JOSEPH CALLEJA A VIENA: TRIBUT A MARIO LANZA (vídeo)


Calleja

El tenor maltès Joseph Calleja està fent una gira per promocionar el seu darrer disc  Be my love, un homenatge a Mario Lanza.

La gira de concerts per vàries ciutats d’Estats Units i Europa s’ha reemprés, ara acompanyat per l’Orquestra Simfònica de Navarra dirigida per Frédèric Chaslin, i l’ha portat el 28 de gener passat a la Wiener Konzerthaus de la capital austríaca per oferir un concert tradicional, vull dir que res a veure amb el CD de la Decca que si és un tribut al gran tenor nord-americà. A la gira, o al menys en aquest concert de Viena que avui us porto, canta les àries més habituals que qualsevol tenor pot cantar, amb els corresponents respirs orquestrals d’obertures, preludis i interludis, sense que ningú se n’adoni que és un homenatge, i tant sols a la tanda de propines ens regala, aquí si, un petit homenatge a Lanza amb un Tosti (A vuchella), l’imprescindible Be My Love que dóna títol al disc i a la gira, i finalment repeteix “E lucevan le stelle” cantada a la Fleta. Qui esperés “Because” de “The Great Caruso”, “Serenad” de “The Student Prince” o “Arrivederci Roma” de “The Seven Hills of Rome” entre moltes de les recordades melodies que tant va popularitzar el tenor nord-americà i que algunes ha inclòs al CD, es va quedar amb un bon pam de nas.

Calleja és un tenor honest, que cau bé per la seva bonhomia i a alguns per una veu excessivament vibrada, però que sense cap mena de dubte té registre de tenor, amb aguts timbrats i generosos.  És normal que vulgui rendir un homenatge a Lanza, jo crec que això és inherent a tots els tenors, alguns ho confessaran de manera ben oberta i altres potser se’n guardaran prou de dir-ho, com d’escaldar-se, però a tots ells estic segur que els agradaria perdurar com perdura Lanza.

Però a Calleja li falta rauxa, canta bonic i en aquest concert llueix moltes mitges veus i pianíssims, cosa que l’honora, però no acaba de connectar amb el públic que potser endut per aquest tribut a Mario Lanza del títol, creia que Calleja desbordaria passió, visceralitat i sentiment, i no és ben bé així, ja que ell fidel a si mateix es manté a mig camí entre una tímida contenció i un certa i controlada emotivitat.

Aquí us deixo el concert, però prèviament us proposo escoltar la tanda de propines sense solució de continuïtat, és a dir, “a vuchella”, “Be my love” i “E lucevan le stelle”


A.Ponchieli
LA GIOCONDA
Cielo e mar

Georges Bizet
CARMEN
fantasia orquestral
La fleur que tu m’avais jetée

Giacomo Puccini
LE VILLI
interludi
TOSCA
Recondita armonia
E lucevan le stelle

Giuseppe Verdi
I VESPRI SICILIANI
Obertura
RIGOLETTO
La donna è mobile

Pietro Mascagni
CAVALLERIA RUSTICANA
Mamma quel vino è generoso

Jules Massenet
THAÏS
Meditació
WERTHER
Purquoi me reveiller?
LE CID
O souverin o jugue o pere

Francesco Paolo Tosti
A vuchella
Nikolaus Brodszky
Be my Love
Giacomo Puccini
E lucevan le stelle

Orquesta Sinfónica de Navarra
Joseph Calleja, Tenor
Frédèric Chaslin, Director

Wiener Konzerthaus, 28 de gener de 2013

ENLLAÇOS VÍDEO

http://rapidshare.com/files/1683987531/CallejaTributeLanza280113.avi.001

http://rapidshare.com/files/2878219095/CallejaTributeLanza280113.avi.002

http://rapidshare.com/files/2344116715/CallejaTributeLanza280113.avi.003

ENLLAÇ ÀUDIO mp3

http://rapidshare.com/files/1018336519/Calleja_Viena_280113.mp3

Bon dimarts, demà us parlaré del segon repartiment de Les Comtes de Hoffmann al Liceu.

15 Respostes

 1. Sempre és un regal per l’oída sentir la veu lluminosa,vibrada i preciosa de Joseph Calleja.Aquesta veu omple i impressiona molt en un teatre de grans dimensions.Les seves interpretacions s’allunyen d’aquell tipus de tenor que sembla” l’etern emprenyat”,aquest quan está enamorat de la soprano deu saber fer algo més que no tant sols cridar.Dit aixó crec que s’hauria de dir que el seu domini del pianíssim i del regulador ” a la Fleta” és absolut i únic entre els gran tenors de l’actualitat i molts del passat.A mí “els millors” m’agraden tots i Calleja és un d’ells.

  • Jo no el trobo tant important com tu, però vista l’escassedat de tenors dignes, Calleja esdevé top, que ja és esdevenir.

 2. Aquest també m’agrada!!!!.

 3. M’agrada, però… no se com explicar-ho, per a mí falta un punt de sentiment en allò que canta. Al meu entendre demostra allò que es diu molt bon ofici, però… li manca un toc de genialitat, potser?

  • Le faltan… bemoles. Es un cantante blando que sabe hacer cosas bonitas con la voz, pero que a mi no me entusiasma y no por su vibrato -siempre tan acusado- sino porque parece que no tenga sangre en el cuerpo. Pretende emular a Mario Lanza que era todo corazón y pasión, junto a una voz portentosa y hermosa que aún causa admiración y vende discos a montones en todo el mundo -incluso en estos momentos de receso de ventas- pasados casi 54 años de su muerte.

   Esta “A vuchella” es un auténtico aburrimiento y no le comunica ni un átomo de picardía, cosa que el texto de la canción se la sirve en bandeja. El regulador final en pianísimo es bonito pero a mí no me “engresca”. Cuando le ví en el Liceu en “L’elisir d’amore” estuvo de un sosaina mayúsculo y Mariola Cantarero se lo comió vivo; le costó muy poco porque entonces ella quería llegar alto y además actuaba muy bien, él estuvo soso incluso como actor, claro que habíamos visto a Rolando Villazón en sus buen momento y la comparación le ponía a la altura del betún.

   Su “Be my love” es una birria de sosez y aburrimiento y la orquesta y dirección que le acompaña también le ayuda a potenciarlo.

   Lo mejor es sin duda su “E lucevan le stelle”, a pesar de ese “cabriteo” que en este aria es especialmente molesto, pero está muy musical aunque nada dramático.

   Me parece muy bien que guste, pero yo no daré ni un paso por verle porque me produce sueño de tanta sosería.

   Si añadimos su enorme afán por parecerse a Pavarotti ya me “acaba los cuartos”. Para quien le guste. A mí me gustan los cantantes que además de poseer buena voz y cantar bien sean expresivos y pasionales y a poder ser que tanbién sean buenos actores.

  • Exactament, comparteixo opinió.

 4. ¡Nada que ver! Las comparaciones son odiosas, pero éste sale perdiendo. De acuerdo que puede ser que a Mario Lanza lo sobrevaloremos, porque fue el que llenó de ópera y amor por la misma en nuestro años mozos, cuando no teníamos otros referente, pero este tenor no le llega a la suela de los zapatos, aunque quizás no sea para tanto como le parece a Colbran.

  • A mi Mario Lanza me pone un poco nervioso, pero es indudable que tenía un gancho que Calleja no tiene, y seguramente Lanza no hubiera hecho en teatro la carrera que está haciendo el maltés, pero arrebatar, lo que se dice arrebatar, no hay color.

 5. És un tenor molt correcte i segur, però els tenors necessiten el plus d’aixecar al públic dels seients i per a mi Calleja no el té. Ho té Villazón sent molt més irregular, tenint una tècnica més defectuosa i un estat vocal sempre dubtós, també ho té Kauffmann tot i els seus engolaments,o també ho té Alagna, però Calleja no té aquest component de connexió degut possiblement a un cant massa tou.
  Fa coses molt boniques, això no es pot pas dubtar, però si veieu el vídeo us adonareu que els vienesos estan distanciats del tenor, cosa que no acostuma a passar en els recitals i concerts d’altres col·legues de la mateixa corda.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Canvia )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Canvia )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Canvia )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1.368 other followers

%d bloggers like this: