IN FERNEM LAND

JONAS KAUFMANN: “Du bist die Welt für mich” a Munic 24/04/2015


jonas_kaufmann_opereta (2)

Avui torno a insistir amb el recull d’operetes que Jonas Kaufmann ofereix en la seva gira de promoció del seu darrer CD que ja ha protagonitzat dos apunt a IFL, el segon amb vídeo inclòs.

L’apunt d’avui correspon al concert celebrat a Munic el passat 24 d’abril i aprofitant que el Pisuerga passa per Valladolid, que en aquest cas és com dir que el Barça s’ha classificat a la ciutat bavaresa per a jugar la final berlinesa de la Champions 2015 guanyant a l’equip de Jonas Kaufmann, el poderós Bayern, m’ho he fet venir bé, ja que l’apunt que hauria d’haver publicat el tinc a mitges  (no he acabat de visionar el vídeo…), m’ha semblat que una mica de Lehar, Stolz, Kalman, TauberSpoliansky, ens aniria prou bé per alliberar-nos de pressions i nerviosismes diversos, també futbolístics, i aquí el teniu.

No hi ha cap novetat vocal, ni cap variació al que ja coneixem, és senzillament el concert muniquès de la gira que us deixo escoltar en la seva integritat, i que podreu descarregar-vos en l’enllaç habitual al final de l’apunt.

Kaufmann, ben mirat i millor escoltat, canta “poc”, i per tant no em cansaré de repetir que més enllà del valor musical de les obres interpretades, jo m’estimo més un liederabend on la intensitat del cant i la música són molt més gratificants que la formula obertura/ària/obertura, tan utilitzada en aquests concerts i tan extenuant.

Fidel als seus clixés vocals i interpretatius, ja sigui per admiració de la munió de seguidors i seguidores, o per a desesperació de detractors i detractores, Kaufmann desplega un cop més el seu color fosc i viril, els seus refilats pianíssims i falsets tan metrosexuals a “Im Traum hast du mir alles erlaubt” i una encomanadissa rauxa que només els privilegiats estan en disposició de generar i regalar.

Aquí teniu el concert gràcies a la transmissió de la BR Klassik Radio. Avui mana el vienès 3/4 i uns marcats 2/4 molt prussians.

Du bist die Welt für mich

Lehár:
GIUDITTA
Walzer
Freunde, das Leben ist lebenswert
Kálmán:
GRÄFIN MARIZA
Ouvertüre
Grüß mir mein Wien
Tauber:
DER SINGENDE TRAUM
Du bist die Welt für mich
Lehár:
DIE LUSTIGE WITWE
Ballsirenen
PAGANINI
Gern hab ich die Frau’n geküsst
May:
EIN LIED GEHT UM DIE WELT (film)
Ein Lied geht um die Welt
Lehár:
DER GRAF VON LUXEMBURG
Walzer
FRASQUITA
Schatz ich bitt dich…Hab ein blaues Himmelbett
Stolz:
FRÜHJAHRSPARADE
Marsch
LIEBESKOMMANDO (film)
Im Traum hast du mir alles erlaubt
Spoliansky:
DAS LIED EINER NACHT (film)
Heute Nacht oder nie
Lehár:
DAS LAND DES LÄCHELNS
Ouvertüre
Dein ist mein ganzes Herz

Propines:
Benatzky:
IM WEIβEN RÖSSL
Es muss was Wunderbares sein
Heymann:
DER BLONDE TRAUM (film)
Irgendwo auf der Welt
Stolz:
DAS LIED IST AUS
Frag’ nicht, warum ich gehe

Jonas Kaufmann, tenor

Münchner Rundfunkorchester
Director:  Jochen Rieder
München, Philharmonie am Gasteig, 24 d’abril de 2015

I malgrat tot, què voleu que us digui aquí, doncs que aquesta música ensucrada, alegre, nostàlgica i decadent (em) continua fascinant.

Un comentari

  1. bocachete

    Llavors, si el Barça guanya a Berlín, tindrem un recital de Domingo amb romances de sarsueles o un de Pavarotti o Eros Ramazotti (reconeguts fans del Juventus: com que el segon encara viu i està en actiu…)? 🙂

    M'agrada

  2. Retroenllaç: Noticias de mayo de 2015 | Beckmesser

Deixa un comentari