IN FERNEM LAND

PIOTR BECZALA: LIEDERABEND AL MUSIKVEREIN AMB HELMUT DEUTSCH


Helmut Deutsch i Piotr Beczala

Helmut Deutsch i Piotr Beczala

Avui porto a IFL un liderabend que va tenir lloc el passat 8 d’abril a la sala Brahms del Musikverein de Viena i que va tenir com a protagonistes al tenor polonès Piotr Beczala, que per aquells dies recordeu que ja estava a la capital austríaca cantant un magnífic Riccardo de Un ballo in maschera, i el pianista Helmut Deutsch.

Beczala malgrat mostrar evidents signes d’incomoditat o inseguretat vocal en alguns moments del liederabend,  amb estretors en el pas de la veu i en l’emissió d’alguns aguts, desborda la sensibilitat, exquisidesa i l’elegància habitual, acompanyat per uns dels pianistes imprescindibles a l’actualitat a l’hora d’acompanyar un liederabend, Helmut Deutsch.

A un liederabend no es poden cometre badades ja que es fan immediatament paleses sense possibilitat d’amagar-se al darrere d’una orquestra, una producció o u company del cast.

Podeu escoltar el recital íntegra i per blocs. Beczala no hi ha cap mena de dubte que és un dels tenors de l’actualitat, amb una veu privilegiada i una voluntad d’arribar a repertoris més amplis que és ara per ara el gran risc en que pot incórrer el tenor polonès. Potser l’esforç del seu generós Riccardo verdià s’evidencia en aquest liderabend.

Malgrat tot hi ha motius sobrats pel gaudi.

Robert Schumann (1810 -1856): Dichterliebe Op. 48 (Heinrich Heine “Buch der Lieder”

Mieczysław Karlowicz (1876-1909): 1895-1898 7 cançons

Antonin Dvorák (1841 – 1904): 7 Ciganské Melodi / Zigeunermelodien Op. 55 (Arnold Heyduk) 1880

Sergei Rakhmàninov (1873 -1943): 4 cançons

Propines: Dues cançons de S.Moniuszko i “Mattinata” de R.Leoncavallo

Piotr Beczala, tenor
Helmut Deutsch, piano

8 d’abril de 2016 Brahms-Saal des Wiener Musikvereins

I si en teniu més ganes ja sabeu aquí m’agrada ser generós.

Un comentari

  1. Maxime Thyl

    Many Thanks for this liederabend. Where from comes the information for Encores ? no indication of Moniuszko in the programs. They are other quoted names.
    Cordially, Maxime

    M'agrada

Deixa un comentari